5 syytä rakastaa intiimejä juhlia

Pieni on kaunista - juhlissakin

Blogi | Eventamo

 

Oletko miettinyt minkälaiset häistänne tulisivat, jos viettäisitkin ne 10 lähimmän ystäväsi ja perheenjäsenen kanssa? Tai jos syntypäiviä ei lähtisikään viettämään isolla porukalla klubille? Valmistujaisissa ei olisikaan mukana jokainen kaukainen sukulainen? Kun olet lukenut viisi alla olevaa syytä, miksi intiimit juhlat ovat parhaita, et voi enää kuvitellakaan järjestäväsi valtavia juhlia.

1. Aikaa tärkeimmille

Intiimeissä juhlissa pääsee viettämään aikaa niiden kaikista tärkeimpien ihmisten kanssa. Koska vieraslista on hyvin rajattu, voit kutsua juuri ne ihmiset, jotka haluaa juuri kyseistä asiaa juhlimaan. Näin myös vieraat tuntevat olonsa tärkeäksi ja ehdit oikeasti juttelemaan kaikille kunnolla. Pienistä juhlista tulee usein rennommat ja sitä myöten myös hauskemmat. Ja kutsuttomien ihmettelyihin voi aina kertoa, että vietätte hyvin pieniä juhlia perheen tai kavereiden parissa.

2. Säästöön tai luksusta

Pienet juhlat tarkoittavat tietysti myös rahan säästöä. Tai vaihtoehtoisesti rahaa on käytettävissä enemmän per vieras, eli voit upgreidata kaiken paremmalle tasolle ruuasta ja koristelusta lähtien. Voit tarjota luksusillallisen hienossa ravintolassa tai tehdä jotain omaperäistä, joka vaatisi valtavan satsauksen, jos vierasmäärä olisikin joukko. Koska pienet juhlat onnistuu järjestämään vähemmällä aikamäärällä, voi aikaa jäädä itse väkertämiseen eli siinäkin pääsee säästämään.

3. Järjestämisen helppous

Kun vieraita on vähemmän, on juhlien aikatauluttaminen ja sopivien päivien löytäminen huomattavasti helpompaa. Tietysti toisaalta, on vielä tärkeämpää että kaikki pääsevät paikalle, mikä voi aiheuttaa oman stressinsä. Pienen porukan kulkemiset ja muu hallinnoiminen osoittautuu usein kohtuullisen helpoksi hommaksi.

4. Valinnanvaraa tiloihin

Sopivien tilojen määrä vähintään tuplaantuu, kun porukan määrä putoaa. Juhlat voi silti järjestää isoissa tiloissa, mutta sen lisäksi mahdollisuuksiksi avautuvat kaikki pienet, intiimit tilat kuten ravintoloiden kabinetit ja mökit. Tai miten olisi juhlat omalla takapihalla, metsässä tai kattoterassilla, tai vaikka ihan kotona? Näihin paikkoihin on usein hankala mahduttaa isoa vieraskatrasta.

5. Omanlaiset juhlat

Se että budjettia pääsee jakamaan muuhunkin kuin isoon tilaan ja vieraiden syöttämiseen, antaa mahdollisuuden tehdä päivästä vielä enemmän oman näköisen. Myöskin pienten juhlien rentous avaa ovet persoonallisuudelle ja usein pienten juhlien vierailla ei ole odotuksia perinteistä tai tietyistä kaavoista, joten voit järjestää omanlaisia aktiviteettejä, tai vaikka ihan vaan syödä koko illan. Jos aikaa tuntuu olevan riittävästi, voi vieraidenkin persoonaa ottaa mukaan esimerkiksi personoiduilla kutsuilla ja paikkakorteilla.