Erilaista viihdettä juhliin

Bändien lisäksi juhliin voi hankkia muutakin ohjelmaa.

Suomalaisissa häissä on totuttu näkemään bändejä illan viihdyttäjinä ja hyvästä syystäkin; musiikki toimii aina. Sen tutun ja turvallisen lisäksi vaihtoehtoja juhlien ohjelmaksi on kuitenkin monia muitakin.

1. Teatteri

Teatteri. Erilaista viihdettä juhliin. | Eventamo

Tulitko ajatelleeksi että paikallinen teatteriryhmä voisi olla innokas esiintymään myös juhlissa? Varsinkin pienillä paikkakunnilla teatterin väki on usein innokas esiintymään myös pienemmillä lavoilla. Isommilla paikkakunnilla kannattaa suunnata katse opiskelijoiden ja harrastelijoiden pitämiin teatteriryhmiin.

2. Pikataidetta

Taide. Erilaista viihdettä juhliin. | Eventamo

Viime artikkelissa ehdotimme paikkakorteiksi personoituja omakuvakortteja. Jos tämän taidehetken haluaa jakaa koko porukan kanssa, voi piirtäjän pyytää paikalle juhliin, jossa vieraat voivat sitten oman kuvansa piirrättää. Hauska vaihtoehto on järjestää joku juhlien nuoremmista vieraista tekemään kuvia muista vieraista. Muukin taide kuin potretit toimii myös ja taide toimii samalla vieraslahjana.

3. Ennustaja

Ennustaja. Erilaista viihdettä juhliin. | Eventamo

Jos olet käynyt ennustajan luona itsekin, miksi et toisi omaa luonnettasi esille myös ohjelman myötä. Vaikka et itse niin ennustuksia uskoisi, voi vieraidesi joukossa olla niitä, jotka tulevaisuuden kuvista nauttivat. Riskinä tässä on tietysti, että joku saa huonoja uutisia ja juhlamieli häviää.

4. Stand-up

Stand-up on jalkautumassa juhliin pysyvästi, ja koomikko voi olla joko erillinen esiintyjä tai koko illan juontaja, joka naurattaa ihmisiä illan kuluessa pienissä erissä. Jos vaan voi, kannattaa käydä kuuntelemassa mielenkiintoista koomikkoa etukäteen, sillä hyväkään stand-up ei naurata kaikkia. Valitse koomikko sen mukaan, joka puhuu asioista tavalla, joka naurattaa juuri sinua ja toivottavasti myös vieraitasi.

5. Erilainen musiikki

Musiikki. Erilaista viihdettä juhliin. | Eventamo

Jos perinteinen bilebändi ei tunnu omalta musiikin saralla, voi bändejäkin metsästää eri genreistä. Yksi vaihtoehto, joka miellyttää useita on mies & kitara-kombo. Tällainen esiintyjä sopii myös alkuiltaan, vaikka myöhemmin varsinainen bilebändi olisikin tulossa. Ja jos mies ja kitara esiintyy alkuillasta, voi myös ruokailun ajaksi hankkia erillisen musiikin. Vai miltä kuulostaisi eleganttien häiden viulumusiikki ruokailun lomassa?

6. Esiintyvä kokki

Ruokailusta puheen ollen, kokkauksestakin voi saada ohjelmanumeron. Vaikkakin vielä Suomessa harvinaisia ja kiven takana, juhlakokit tekevät ruokaa vieraiden edessä ja usein käyttävät teatraalisia tekniikoita, kuten liekitystä, kokkauksessaan.

 7. Tanssijat ja muut taitoesiintyjä

Tanssityylejä on niin monia, että jokainen tanssista pitävät löytää varmasi oman esiintyjäryhmänsä. Etniset tanssit ovat suosittuja, erityisesti jos pariskunnalla on juuria ulkomailla. Tanssijat voivat myös järjestää tanssinopetusta koko porukalle. Muita esiintyjiä voivat olla esimerkiksi tulennielijät ja taikurit.