Päivitä juhlapöydän antimet

Vinkit Yhdysvalloista

Yhdysvallat on tunnettu sokeriövereistään ja laajasta valikoista erilaisia koukuttavia herkkuja. Iso osa niistä soveltuu myös suomalaiseen juhlapöytään, vaikkakin monet niistä kannattaa parittaa vähemmän makeiden tarjottavien kanssa ja pöytään laittaa tarpeeksi suolaista syötävää. Kaloripommilta ei voi välttyä, mutta kuuluuko juhlissa edes? 

Keksit -> Keksipiirakka

Tällä reseptillä saadaan oikeastaan kaksi juhlapöydän perusherkkua päivitettyä: keksit ja piirakka. Ajatuksena on siis tehdä valtava, pehmeä keksi, joka reunustetaan vaniljakuorrutteella. Täydellinen, varsinkin lasten juhlille kakun pariksi.

Pulla -> Pullakakku

Sen sijaan että pullat aseteltaisiin esille yksittäisinä kappaleina, jolloin ne tuntuvat uppoavan vieraisiin kuin leipä, tai vaihtoehtoisesti ne ovat liian isoja ja täyttäviä muiden pöydässä olevien tarjottavien parina, pullakakusta saa leikattua jokaiselle sopivia paloja. Kaiken lisäksi tällaisen pullan saa kuorrutettua helposti eikä kuorrute tahmaa syöjän sormia kun kakku syödään pikkuhaarukalla.

Täytekakku -> Crepe-kakku

Täytekakku kuuluu jokaiseen juhlapöytään, mutta senkin voi tuunata uudelleen. Crepe-kakku säilyttää täytekakun ajatuksen ja muodon, mutta maistuu uudelle. Täytteet voi tähänkin kakkuun valita itse ja vaihdella niitä vaikka vuodenajan mukaan.

Mokkapalat -> Oreo-juustokakkupalat

Mokkapalat ovat suomalaisen juhlapöydän sekä myyjäisten legendaarinen makupala. Joskus kuitenkin voi käydä niin hullusti, että tämäkin herkku alkaa kyllästyttää. Silloin voi paloitella lautaselle kaakaon makuja yhdistettynä juustokakkuun, jolloin alkuperäisen herkun mehukkuus ja muoto säilyy, mutta maut on päivitetty.

 

 

Kuva: Sally’s Baking Addition