Tulppaanit juhlien koristelussa

Kevään lähestyessä on ihana päästä koristelemaan juhlia kotimaisilla kukilla.

Nyt on tulppaanien aika ja niillä saa juhliin edullisesti komeaa kukkakauneutta. Tulppaaneja pääsee ostamaan myös kotimaisina. Sen lisäksi että kotimaiset kukat ovat kestäviä ja kauniita, ne ovat ekologisia ja tukevat suomalaista työtä.

1.

Keväinen tunnelma luodaan pöytäasetelmilla, joissa voi käyttää mielikuvitusta. Perinteisen kimpun lisäksi kukkien sekaan voi lisätä koivun oksia tai tulppaanien varret voi leikata lyhyiksi, jolloin pari kukkaa voi laittaa kirkkaan maljakon sisälle. Laita pohjalle pyöreitä kiviä jolloin saat viimeistellyn lopputuloksen.

2.

Vihkitilaisuudessa tulppaaneja voi asetella käytävän reunoille. Laita tulppaanit korkeisiin maljakoihin tai sido kimppuja käytävän penkkien päätyihin.

3.

Tulppaaneista saa upean kukkakaton, kun ne ripustetaan varsistaan roikkumaan alaspäin pöydän yläpuolelle. Voit tehdä tämän käyttämällä kukkia harvemmin ja asettelemalla ne tasaisin välein tai voit käyttää runsaasti kukkia, jolloin saadaan aikaiseksi kunnon ”kukkameriefekti”. Voit sekoittaa joukkoon myös vihreää, kuten saniaista, jolloin runsaus saadaan aikaan edullisemmin.

4.

Tulppaaneista saa modernin hääkimpun ja miehille rintakukan, tai vaikka näyttävän hiuskruunun. Käyttämällä värikkäitä kukkia, saa aikaan iloisen kevään tunnelmaa. Valitsemalla valkoisia kukkia luodaan elegantti vaihtoehto, joka sopii hyvin myös lopputalven juhliin.

5.

Vaikka tulppaaneita ei voi syödä, voi niillä koristella kakun. Jos haluat olla varma ettei tulppaanien varresta valu nestettä kakkuun, voit pyöräyttää varren ympärille satiininaurua.